Pages

Monday, December 5, 2011

Harimau Muda Akan Bangkit...!!!Harimau Muda akan bangkit.


ENGGAN mengenang sejarah silam akibat kegagalan mengutip sebarang mata, Harimau Muda bertekad melakukan yang terbaik dalam baki tiga perlawanan pada tahun depan. Walaupun berdepan tekanan, namun ia bukan alasan buat mereka untuk meneruskan sisa perjuangan hingga minit terakhir perlawanan.

Berbekalkan iltizam dan semangat berpasukan, tonggak pertahanan negara, Mohd Fadhli Shas berkata, mereka akan mencuba untuk mengutip mata pada perlawanan timbal balik menentang Bahrain, Syria dan Jepun.

“Kami akan mencuba melakukan yang terbaik demi pasukan dan negara kerana misi perjuangan ke London masih belum tamat.

“Kekalahan tiga perlawanan sebelum ini memberi pengajaran untuk memperbaiki mutu permainan dalam setiap aspek,” katanya.

Fadhli turut meletakkan harapan tinggi supaya momentum pasukan dapat diperkemaskan bagi memastikan pasukan tetap bersemangat meneruskan perjuangan.

“Saya yakin dengan bimbingan jurulatih Ong Kim Swee, kerana dia tahu apa yang terbaik untuk pasukan sama ada kekuatan mahupun kelemahan setiap pemainnya.

“Walaupun akan bermain di tempat lawan, kami berharap mampu bermain seperti biasa sekali gus mencipta kemenangan,” katanya.

Peluang ke Australia dalam siri perlawanan menentang tiga kelab elit pada 10 hingga 22 Disember depan akan dimanfaatkan sepenuhnya untuk memperbaiki mutu permainan dan kemahiran bola sepak.

Mengulas mengenai harapan besar negara terhadap skuad Olimpik, Fadhli berkata, pasukan berasa berbangga kerana sokongan yang diberikan oleh peminat bola sepak sentiasa memenuhi stadium setiap kali perlawanan.

“Harapan besar penyokong membakar semangat kami untuk meneruskan perjuangan dalam memastikan kemenangan dalam perlawanan.

“Pada setiap perlawanan, kami sentiasa melakukan yang terbaik untuk penyokong dan negara.

“Malah, dengan sokongan dan harapan penyokong , usaha kami selama ini boleh dikatakan berbaloi walaupun kadang-kadang dihentam pihak tertentu kerana kalah,” katanya.

Ditulis oleh : Wartawan Sinar Harian
Sumber : Sinar Harian Online - Arena Bolasepak | Harimau Malaya

No comments:

Post a Comment